5G teknolojisinin iletişim ve gecikme alanlarındaki hız ve sanal gerçeklik uygulamaları olmak üzere birçok alanda devrim niteliğinde gelişmeler göstermesi beklenmektedir. Kullanılan cihazların hafiflemesi, daha serbest ve mobil hale getirilmesiyle sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik uygulamalarının günlük hayatın bir parçası haline gelebileceği öngörülmektedir.
Sosyal ve günlük hayatınızda, iş hayatınızda, eğitimde, eğlencede, yeni iş alanlarında, tıp teknolojilerinde, ticarette ve daha pek çok noktada 5G hayatı değiştirecek.
Örnek vermek gerekirse bir basketbol maçını stadyumda izlerken, sahaya cihazın kamerası ve artırılmış gerçeklik gözlüğünüzle baktığınızda oynanan maça ve sporculara dair görmek istediğiniz her bilgiyi herhangi bir gecikme yaşamadan anında görebileceksiniz.
5G teknolojisinin riskleri nelerdir?
Salaets’e göre 5G teknolojisi hizmeti 2020 ile 2022 yılları arasında ilk kullanıma başlanabilir. Ancak bu teknolojinin de her yeni teknoloji gelişmesi gibi bazı riskleri bulunuyor. Salaets o riskleri şöyle anlatıyor:
“5G teknolojisi yüzbinlerce yeni anten ve baz istasyonu kurulmasını gerektiyor. Bunun sağlığımız üzerinde uzun vadeli etkilerinden endişe duyan birçok insan var. Bunun yanı sıra 5G bir önceki 4G’ye kıyasla daha yüksek güvenlik riskleri içeriyor çünkü daha fazla arka plan uygulaması ve açıkları mevcut.”
5Guard EMR (Radyasyon) Kalkanı, 5G teknolojisinin getirisi olan 5G frekansı için de oldukça etkilidir. Yapılacak olan yeni baz istasyonları ve cihazlarının artırarak yayacak oldukları radyasyon için, içeriğinde Shungite taşı ve 21 mineral bulunan 5Guard, kendinizi bu radyasyona karşı filtrelemek için oldukça etkilidir.