Günümüzde teknoloji alanında konuşulan gelişmelerden biri 5G. Özellikle Avrupa ülkeleri 5G teknolojisine “radyasyon yaydığı” gerekçesiyle fazlaca karşı çıkıyor. Konunun uzmanı bazı firmalar ve bilim insanları, 5G teknolojisinin yaydığı radyasyon miktarının insan sağlığı için tehlikeli boyutlarda olabileceğini dile getiriyor.
5G (5th Generation), yüksek frekans ve yüksek bant genişliği kullanıyor. 10 Gbit hızda ve çok düşük gecikmeye sahip internet sağlayabilen 5G, 28 ila 100 GHz frekanslarda çalışmakta. Bu da 5G’nin, 4G’den yaklaşık olarak 1000 kat daha hızlı olması anlamına gelmektedir. Ancak bu tarzda yüksek veri transferi yapılabilmesi için 5G baz istasyonlarının doğal olarak 4G’ye oranla daha sık döşenmesi ve ortalama her 150 metrede bir güçlendirici antenlerle desteklenmesi gerekmektedir.
2018 yılında yayımlanan bir makalede, derideki ter salgı bezi, özgül soğurma oranını (SAR) veya ısı yutulmasını milimetrik dalgalarla (5G) çok fazla artırdığını bizlere aktarıyor. Le Quement’in 2012 yılındaki çalışmasında, kablosuz iletişim uygulamalarında kullanılan milimetrik dalgaların genleri etkileme özelliklerine de sıklıkla vurgu yapılıyor. Baz istasyonu, gücünü aynı anda bağlı olan cihazlar arasında dağıtmaktadır. Her telefon kullanılırken yavaşlar ve az da olsa ışıma yayar. Baz istasyonlarındaki akımı çeker. Dolayısıyla bu oran 5G teknolojisi ile daha çok artacak bir konuma gelecektir.
Tüm bu radyasyon oranını absorbe etmek ve tamamen kaçınmak mümkün olmasa da kendinizi ve sevdiklerinizi korumak için 5Guard edinebilir, radyasyonun yüksek hasarlarından korunabilirsiniz.